• Sint en Piet

  Print

  Onze kleuters kunnen er niet meer over zwijgen, dus hoog tijd om de Sint en zijn Pieten in de klas te halen. De getimmerde boot zal afgewerkt worden en nu staat er ook een echte grote stoomboot waar vele pakjes in kunnen geladen worden. Foto's van het timmeren staan hiernaast te bekijken. Onze kleuters waren zeer fier dat ze dit zelf hebben kunnen doen met echt gereedschap.

  En dan is Sinterklaas en Zwarte Piet van harte welkom. We zijn al vele leuke liedjes aan het oefenen en tellen af tot hij bij ons op bezoek komt.

 • Voorleesweek

  Print

  Eerst wil ik nog even terug blikken op onze week voor de grootouders. Ik hoop dat zowel grootouders als kleinkinderen het een leuke ervaring vonden om op deze manier een gezellige namiddag te beleven. Ik vond het helemaal geslaagd en heb er van genoten. Dank voor jullie komst en enthousiasme.

  Volgende week is het "voorleesweek" en werken we rond het prentenboek: "Karel Klus bouwt een boot". We gaan werken met allerlei echt gereedschap, leren wat drijft en zinkt, gaan verschillende boten leren kennen en gaan een boot timmeren. De opa van Kamiel gaat ons hierbij helpen. De week daarna gaan we deze versieren tot een boot voor Sint en Piet. Zo is op een leuke manier de aanzet gegeven voor het volgende thema.

 • grootouders

  Print

  De volgende twee weken zetten we onze grootouders in de spotlights! Onze kleuters zullen voor hen een cadeau knutselen met klei naar eigen creatie. Eerst gaan ze met de klei experimenteren, zullen daarna vorm geven en het versieren naar keuze. Naar aanleiding van de foto's die jullie mee geven kan ik hen ook laten vertellen over hun grootouders. Ieder kan zo op zijn manier aan de beurt komen. Er zullen ook leuke prentenboeken in de boekenhoek staan en een leuk lied hoort er ook zeker bij.

  We heten alle grootouders ook van harte welkom tijdens drie namiddagen om met hun kleinkind onze school te leren kennen. Samen een gezellige namiddag beleven, hopelijk valt het in de smaak. Ik zie er naar uit om ook hen te leren kennen en een babbeltje te slaan.